0%
14 Londres
2017 - Paris, France

Reconfiguration of an office building
Letting the light shine onto a setting lush with vegetation

14 rue de Londres, Paris 9e

The renovation of 14 Londres was organised around a desire to give the building, inherited from the 1930’s, a heart that was alive and bright, a place for meeting up and chatting with a touch of originality.

Three main buildings were joined together to form an urban block around a central atrium. Topped by a glass roof which lets daylight into the offices located on the basement, ground floor and first floor levels, the atrium creates a deliberate dialogue between the historic construction and its contemporary counterpart.

The wall of vegetation which rises over six floors from inside the atrium to above the glass roof, creates a green link between the project’s different volumes.
Complementary infos
DEVELOPER Eurosic

ASSISTANT OF THE DEVELOPER Objectim

ASSISTANT HIGH ENVIRONNEMENTAL QUALITY Etamine

ARCHITECT | INTERIOR DESIGNER | SITE MANAGEMENT CALQ

STUDY OFFICES Scyna 4 | Pollen | BETEC | Espace Libre | Casso | Sadel Ingénierie | Cap Horn | CEEF | Mazet | Kern

GENERAL CONTRACTOR LEGENDRE IDF

AREA 5,700 sqm.

WORK COSTS €11,8 M

STATUS Completion in 2017

ENVIRONNEMENTAL PROFILE HQE® – Commercial Building | BREEAM Very Good | HPE - Effinergie Renovation 2009 certification

Related