0%
Gambetta Village
2019 - Paris, France

Renovation of a building used as offices and creation of retail units

92-98 avenue Gambetta, Paris 20e

Standing on a 1930’s industrial site formerly occupied by computer manufacturer Bull, the building underwent major reconfiguration by architectural firm Valode & Pistre in the 1980’s.

Valréam engaged the services of CALQ to add value to the property and to its new office programme on the 6th floor and 4 retail lots on the ground floor, one of which is spread over 2 basement levels. The facades overlooking Avenue Gambetta in Acrytherm quartz resin composite were completely redesigned and unified to recreate a more contemporary image, punctuated by protruding glazed boxes. The vertical circulations and walkways connecting the offices to the central atrium were kept and value was adding by turning the atrium into a welcoming space with an interior garden on the ground floor.

The staff restaurant and cafeteria open out onto the interior garden and the entire volume of the atrium enjoys natural light thanks to a transparent roof in ETFE. The building also contains a conference room.
Complementary infos
DEVELOPER ICADE

MANAGEMENT CONTRACTOR Valréam

ASSISTANT HIGH ENVIRONNEMENTAL QUALITY Benefficience

ARCHITECT CALQ

STUDY OFFICES Somete | Elithis | CEEF | HLR Création | Elioth | A9C | Sempervirens Paysagistes | Mazet & Associés

SITE MANAGEMENT CALQ

AREA 20,000 sqm. (3,500 sqm. of retail shells)

STATUS Completion in 2019

ENVIRONNEMENTAL PROFILE HQE® – Excellent | BREEAM 2009 – Very good | BBC (low carbon consumption) certification Renovation 2009
Related