0%
30 Kléber
2017 - Paris, France

Rehabilitation and extension of the ground floor of Covivio's headquarters

30 avenue Kléber, Paris 16e

The decision was taken to change the orientation of the meeting spaces on the ground floor of Covivio’s headquarters so they face the interior courtyard, which now houses one of the first agricultural greenhouses in Paris.

The modular spaces are treated in a simple and bright manner. They feature audiovisual technology and furniture providing a warm and welcoming environment for holding meetings, in keeping with new methods of shared work. The cafeteria, designed like a library, is truly now a place for living and expression. The bespoke tables designed by CALQ can be set out in any number of amusing ways.

These spaces open onto the greenhouse and the courtyard which is enhanced with a large green
Linking construction and vegetation, city and nature, the greenhouse gives staff the benefit of a unique working environment where they can pick tomatoes, strawberries, edible flowers and herbs, all grown on the premises.
Complementary infos
OWNER Covivio

ASSISTANT HIGH ENVIRONNEMENTAL QUALITY ARP Astrance

ARCHITECTE | ARCHITECTE D’INTÉRIEUR | MAÎTRE D'ŒUVRE D'EXÉCUTION CALQ

BUREAUX D'ÉTUDES ERTEM | DAL | LMI | Topager

GENERAL CONTRACTOR PETIT

AREA 650 sqm.

WORK COSTS €4,5 M

STATUS Completion in 2017

ENVIRONNEMENTAL PROFILE WEZZ Label
Related