0%
10 GRENELLE
2017 - Paris, France

Major rehabilitation and construction of an high-rise office complex

10 boulevard de Grenelle, Paris 15e

The existing building on the site of the former Winter Velodrome was completely stripped out with only the main structure being kept.

Boasting a capacity of 2,200 people, the office building 10 Grenelle contains an auditorium, a business centre, a restaurant and numerous conference rooms. Architectural firm B. architecture designed the facades adorned with adjustable perforated metal flaps. 

The reception area in the centre of the block provides a glass setting, inside which a wooden staircase designed by Ora ïto undulates upwards.

Architectural firm CALQ, representing the design team, brought its wealth of technical know-how to bear on the construction of this sensitive project, taking responsibility for coordination of studies and site management.
Complementary infos
DEVELOPER AG2R La Mondiale

ASSISTANT OF THE DEVELOPER Aliuta

ASSISTANT HIGH ENVIRONMENTAL QUALITY | ASSISTANT COMMISSIONING OASIIS | Benefficience

DESIGN ARCHITECT B.Architecture

CONSTRUCTION - PHASE ARCHITECT | AUTHORISED REPRESENTATIVE | SITE MANAGEMENT CALQ

INTERIOR DESIGNER Ora-ïto

STUDY OFFICES Terrell | Arcora | Egis Bâtiment | Isiom | A9C | Cap Horn | Mutabilis Paysage | On | AE75 | Quassi | SPOOMS

GENERAL CONTRACTOR Bouygues Bâtiment IDF

AREA 32,000 sqm.

WORK COSTS €90 M

STATUS Completion in 2017

ENVIRONMENTAL PROFILE HQE® – New Commercial Building - Exceptional | BREEAM Excellent | LEED Gold | BBC - Effinergie Renovation certification
Related